Over mij

 

 

Graag stel ik mij even voor

 

Mijn naam is Namfon. Ik ben geboren (1967) in Thailand en woon sinds mijn achttiende jaar in Nederland. Ik ben gelukkig getrouwd en trotse moeder van twee geweldige

(inmiddels tiener) kinderen.

Zelf ben ik al jaren fanatiek yoga beoefenaar en sinds 2006 ook volleerd yoga docente. Ik ben afgestudeerd bij de Stichting Yoga en Vedanta, erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN).

 

Mijn liefde voor yoga is ontstaan tijdens mijn laatste zwangerschap, inmiddels meer dan veertien jaar geleden. Tijdens een les zwangerschapsyoga voelde ik meteen dat voor mij alles op zijn plek viel. Ik voelde mij bewust van mijn lichaam en leerde mezelf te ontspannen. Door middel van gecontroleerd ademhalen kon ik bewuster spanning loslaten. Het loslaten van alle spanning gaf een fijn gevoel, het voelde als “thuiskomen” bij mijzelf.

Dat bijzondere gevoel groeide met elke les, en hetzelfde gebeurde met mijn inzicht en mijn bewustzijn. Dit maakte mij zo blij en ik kreeg daardoor steeds meer zelfvertrouwen. Het besef dat ik zelf kan bijdragen aan mijn eigen geestelijke en lichamelijke welzijn maakte alles compleet. Ik begon dit besef en de manier van denken, het bewustzijn en los laten toe te passen in het dagelijks leven. Tijdens mijn werk, bij het gezinsleven en bij de relatie met andere mensen om mij heen. Persoonlijk ervaar ik yoga als jezelf verbinden met alle tegenstellingen in jezelf en om je heen.

 

Waarom ben ik yoga docente geworden?

 

Doordat yoga mij zoveel bracht, werd ik steeds nieuwsgieriger naar het ontstaan ervan, de achtergrond en de totale filosofie van yoga. Ik wilde het vooral ook delen met anderen. Het is daarom dat ik besloot om de opleiding tot yoga docente te gaan volgen.

 

Sinds 2007 geef ik dan ook met veel plezier yoga les.

 

Yoga geeft mij ontzettend veel voldoening en ik verheug mij er elke keer weer op om les te mogen geven. Zodat ik op mijn beurt weer door kan geven wat ik heb geleerd.

Ik ontmoet leuke mensen en het is zulk dankbaar werk. Mensen komen naar mijn les om iets van mij te leren maar ik leer ook weer zoveel van hen. Deze wisselwerking zorgt ervoor dat de positieve energieën blijven stromen tussen de cursisten en mij, iets wat ik alleen maar zou willen blijven delen en behouden.

 

Vanaf september 2011 geef ik les aan de Yoga en Vedanta Docentenopleiding in Doorn.

 

Ik ben aangesloten bij de Vereniging van Yogadocenten in Nederland.

 

Heel graag tot ziens in mijn yogales!

 

Namaste

 

 

Copyright 2013. Shantaya Yoga © All Rights Reserved.